Касим Дал гради партийни структури и в Европа
Касим Дал гради партийни структури и в Европа / снимка: DarikNews.bg

Най-късно до края на февруари ще имаме партийни структури във всичките 31 избирателни райони. Това обявиха в Разград лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство" Корман Исмаилов и неговият заместник Касим Дал. В 14 от административните области вече има партийни организации, но първият официално открит офис е този в Разград. Структури има в Търговище, Силистра, Пазарджик, Пловдив, София, Благоевград и др. Касим Дал припомни, че на учредителния конгрес на партията е имало представители на българските граждани, живеещи в Турция и в европейските държави и там ще бъдат изградени структури, заяви той.

След структурирането на партията ще обявим платформата си за парламентарните избори, обясни Касим Дал. Ще участваме самостоятелно, ще се подготвим добре и ще се представим много добре, допълни още отцепникът от ДПС. Няма да се спускат от партийната централа водачи на листите, хората ще си ги определят, условието е да не са работили за Държавна сигурност.

Гласовете, които получихме на последните местни избори, умножени по 10. Това е целта на Народна партия Свобода и достойнство" в Разградско, обяви Касим Дал. После уточни, че това било шега, но регионът имал голям потенциал. Гласовете в подкрепа на Единната народна партия в Разградско, в чиито листи бяха кандидатите на Касим Дал, през 2011 г. бяха 2200, партията не спечели кметски постове, но вкара в честните парламенти в региона седем свои представители.

Други новини от Разград