/ Правителствена информационна служба
"Винаги като историк ме е мотивирало това да направя нещо, а не да разруша нещо". Това казах и днес, малко след присвояването на първо офицерско звание на първия випуск на възстановеното ВВВУ „Г. Бенковски“ в Долна Митрополия".
 
"С благодарност приех връчените ми плакет, отличителен знак и картина с патрона на Училището за приноса в неговото възстановяване". Това написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

България предоставя ВВВУ „Долна Митрополия“ за обучение на международни пилоти

"Аз не смятам, че имам генерални заслуги. Има хора, които още преди 17 г. не бяха съгласни със закриването на военновъздушното училище. Като член на комисията по отбрана в предишния мандат съм се изказвал многократно и съм настоявал то да бъде възстановено. Така се случи, че на мен се падна скромната задача да дам последния тласък на всички тези усилия и се гордея с това", коментира Каракачанов.
 
"На випускниците пожелавам успех. Най-вече - не се предавайте. Едно от нещата, които винаги са ме дразнили, е когато части от обществото пренебрегват българските военни.
 
 

Винаги като историк ме е мотивирало това да направя нещо, а не да разруша нещо. Това казах и днес, малко след...

Публикувахте от Красимир Каракачанов в Петък, 31 юли 2020 г.

Аз нямам военни в рода си, но така съм възпитаван. Няма обикновени пилоти и обикновени офицери. Човек, който е сложил пагона и е готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек", написа той.