Премиерът проведе заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност относно ситуацията в Сирия
 
Премиерът проведе заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност относно ситуацията в Сирия   / БГНЕС
Няма мигрантска вълна, която да се движи от Сирия към Турция или от Турция към България. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че няма нужда от допълнителни мерки, защото няма заплаха.

Всичко за военната операция срещу Сирия четете тук
 
„Въпреки всичко Гранична полиция, също така и военните, които участват в защитата на границата, изпълняват задълженията си. Така че непосредствена заплаха няма“, каза той.
 
Според него ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция е единична атака, която има за цел да предупреди управляващите в Сирия да не използват химически оръжия.
 
„Както виждате самата реакция на останалите страни, които подкрепят правителството в Дамаск, е също доста обрана и умерена. Така, че много е точен анализът на МВнР и позицията, която са изработили. Както виждате повече се набляга основно на търсене на мирно решение, на политическо решение и деескалация на конфликта”, посочи той.
БГНЕС