Вицепремиерът и министър на образованието Красимир Каракачанов научил от медиите за оставката на социалния министър Бисер Петков и замяната му с Деница Сапева.

„Също като вас научих от медиите, че е поискана оставката на Бисер Петков. За мен той е един изключително компетентен, коректен и спокоен колега, който умее да води диалог. Каква е била причината да му бъде поискана оставката, аз не знам. Надявам се на първия коалиционен съвет да разбера", каза той.

„Ще реша дали ще подкрепя оставката на Бисер Петков, когато разбера какви са мотивите за нея. За това,че Деница Сачева е новото предложение на правителството, разбрах преди 5 минути", заяви министърът на отбраната. Вицепрезидентът посочи още, че няма връзка между оставката на Бисер Петков и визитата ни в САЩ.

Борисов: Предлагам Деница Сачева за социален министър

Той коментира пред NOVA  и срещата между Тръмп и Борисов.

„Доста глупости прочетох в мрежата по повод срещата между Тръмп и Борисов. Това не е въпрос на демокрация, а на възпитание”, заяви Каракачанов.

„Имаше одобрение към дейността на правителството ни. Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната. То беше заради това, че България е една от малкото държави в Европа, които гонят съвестно достигане на 2% средства за отбрана ", каза той. 

Погледът на чуждестранната преса за срещата Борисов-Тръмп

„30 години не сме давали пари за армията ни и тя беше докарана в състояние, в което изпълнява задълженията си в недоимък и в затруднения с риск за живота и здравето на хората". заяви Каракачанов. 

„В САЩ нещата много добре се планират. Тук живеем с идеята, че да планираш, значи да мислиш социалистически. Техните компании обаче имат интерес към изграждане на производство тук. Цяла Източна Европа ще започне да се модернизира, защото в 85% въоръжението им е от времето на Варшавския договор", каза Каракачанов. 


 

 

NOVA