Камен Костадинов: В обществен интерес е разсекретяване на преписката за Йосич
Камен Костадинов: В обществен интерес е разсекретяване на преписката за Йосич / снимкa: DarikNews

В обществен интерес е разработката за Сретен Йосич да бъде разсекретена, това каза пред Дарик Камен Костадинов от ДПС, който е член на временната комисия, която проучва обстоятелствата около пребиваването на сръбския наркобос у нас. По-рано днес бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов настоя оперативното дело по случая да стане публично достояние. Ето какво каза Камен Костадинов:

 

Бойко Борисов поиска разсекретяване на разработката, условно наречена „Цвете” от председателя на комисията. Възможно ли е това?

 

Видът, по който става разсекретяването на събраните веществени доказателства в различни разработки е описан в законодателството. Аз  не бих дал оценка на това дали е възможно или не. Според мен в обществен интерес е това да се случи. Очакваме българските служби да ни предоставят информация за престоя на г-н Йосич, защото общественото внимание сега се фокусира върху това кой го е арестувал, как го е арестувал и какво е станало”.

 

„Преди да бъде арестуван има многократно настояване и от холандска страна, и от австрийските служби, има заповед за арест и от Германия и нищо не се случва. Чуждите служби изпращат негови 15 потенциални самоличности, те изпращат негови телефонни разговори, които са засечени в чужбина, негови номера. Въпросът е какво са правили българските служби през това време – човекът си е живеел необезпокояван в София, успял е да създаде семейство, да има деца. Това е въпросът”, смята още  Костадинов.

 

Доган обяви война на синята коалиция, казаха от ДСБ и СДС по повод това, което казвате, че пет години е бил необезпокояван и че е бил тук.

 

Това са опити и заклинания от страна на различни представители на ДСБ и на СДС и търсене на алиби при евентуално слабо представяне на изборите.