Трима от осемте ранени при инцидента с дерайлиралия снощи влак в Кресненското дефиле остават в болница. В лечебното заведение в Благоевград са помощник-машинистът, който е  с комоцио, началник-влакът и един от пътниците, които имат  разкъсни рани. Няма опасност за живота и на тримата. Останалите пострадали, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, след като бяха обработени, са освободени, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. 
 
Два огромни скални къса, тежащи над 50 тона, се стовариха снощи към 19,00 часа на релсите след последния тунел в Кресненското дефиле в посока Симитли. Локомотивът, пътуващ от Петрич към Благоевград, се е ударил в падналата върху железния път скала и е дерайлирал. 

19 ноември: Влак дерайлира в Кресненското дефиле, осем са пострадали
 

влак
БГНЕС

„До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски пред NOVA.

влак
БГНЕС

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа. Организирано е превозването с автобуси на пътниците от влаковете, които преминават по проблемното трасе.
 
nova.bg