Полицията в цялата страна с мерки по време на Великденските празници. Това стана ясно на брифинг на МВР.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете.

Органите на реда ще следят за спазването на противоепидемичните мерки. Ще бъде засилено полицейското присъствие около гарите, автогарите и другите места, на които се очаква висока посещаемост.

Над 200 камери се включват в борбата срещу пътните нарушители в София (ВИДЕО)

МВР ще следи за спазването на реда - хулиганските прояви, джебчийските кражби и други престъпления. Екипи на "Пътна полицията" ще следят за спазване на правилата за движение и при необходимост ще регулират движението на потока от автомобили по всички пътни артерии.

Засилният контрол от страна на "Пътна полиция" ще бъде насовен към спазване на скоростните режими, проверка на шофьори за употреба на алкохол, наркотици и агресивно поведение на водачите с цел предпазване от пътни произшествия.

По магистралите "Тракия" и "Хемус" не се очакват сериозни затруднения. Зоната около Александър Невски в столицата ще бъде отцепена за автомобили по време на Великден.

Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири през последните дни. Основно става дума за нередовни документи или непроверени пожарогасители, като са инспектирани били 1300 обекта.

От криминална полиция отчетоха, че има спад на домовите кражби през първите три месеца на годината. МВР съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. Това прави проникването през входната врата невъзможно.

Друга критична точка на жилищата е дограмата, затова е добре да се ползват райбери или здрави обкови. Крадците се интересуват какви ценности има вътре в жилището и кога собствениците ги няма, както и дали има поставени камери и СОТ.