/ Агенция "Митници"
Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически служители от Териториална дирекция "Южна морска", при митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт "Лесово", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Колата, управлявана от български гражданин, е пристигнала на "Лесово" на 12 януари, около 21:00 часа на трасе за изходящи леки автомобили от България за Турция. В зоната за митнически контрол, шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1005 броя смартфони и 960 броя силиконови протектори тип „гръб“.

Агенция "Митници"

Водачът на автомобила, от Хасково, е заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.