Пратката от над 650 000 кутии е била предназначена за Унгария
Окръжната прокуратура наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери, съобщиха от обвинението.

Прокуратура

Те са установени от митнически служители на едно от пристанищата в града. На брифинг пред медиите бяха дадени подробности по случая от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев и Тихомир Каменов от Агенция "Митници".

Прокуратура

"В неделя пристига ферибот от Грузия за Унгария, превозващ ремаркета със стоки за някой са били селектирани за проверка, на рентген се вижда различна плътност.

Разкриха нова нелегална фабрика за цигари (СНИМКИ/ВИДЕО)

Декларирани са домакински хартиени ролки и те покриват съвсем малка част от пратката, цялата останала част е заета от цигари - около 13 млн. къса, над 650 000 кутии, за около 5 млн. лв. на две марки цигари", съобщи Каменов.

Прокуратура

Става дума за общо 35 ремаркета, само в едно е имало цигари. По думите му, това е най-голямото открито количество контрабандни цигари за тази година. А марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него.

Прокуратура

Образувано е досъдебно производство за квалифицирана контрабанда за търговски цели в големи размери. Към момента е извършен оглед, проведени са и разпити на свидетели. Предстои да бъде назначена експертиза, която да установи дали цигарите са фабрично производство.
nova.bg