Източници от системата за сигурност щели днес да правят разкрития за властта
Източници от системата за сигурност щели днес да правят разкрития за властта / Sofia Photo Agency
Хора от системата за сигурност искали днес да правят разкрития за властта
38394
Хора от системата за сигурност искали днес да правят разкрития за властта
  • Хора от системата за сигурност искали днес да правят разкрития за властта

Заместник-главният редактор на вестник „Галерия" Явор Дачков съобщи, че снощи е имал среща с източници от системата за сигурност, които са имали готовност да дадат днес пресконференция и да на направят разкрития за властта. По думите на журналиста това може да е повод за взрива пред редакцията. От вестника допълниха, че властта има интерес от случилото се, но отказаха да се ангажират дали управляващите стоят зад взрива. Журналистите допуснаха, че е възможно да е замесен и лидерът на „Атака" Волен Сидеров, който да се е почувствал засегнат от публикации във вестника. Публикували сме какво той говори преди години за премиера, а то е потресаващо, коментира Кристина Патрашкова. От „Галерия" категорично отхвърлиха появилите се версии, че сами са поставили взрив или че зад инцидента стои Алексей Петров, който не ги е предупредил.

Главният редактор на „Галерия" Кристина Патрашкова заяви, че от една страна взривът цели да ги сплаши, но от друга - да предупреди информаторите на вестника: „Аз казвам, че това е сплашване и най-голям интерес да бъдем сплашени имат хората от властта".

Източници от системата за сигурност щели днес да правят разкрития за властта
netinfo

Заместник-главният редактор Явор Дачков обясни, че снощи е имал среща с източници от системата за сигурност, които са били готови да говорят за случващото се в МВР: „Да говорят за контрабандата, за трафика на наркотици, за обвързаността на политици със сенчестия бизнес, с мафията и подготвяхме този сюжет. Това говорихме снощи".

Дачков отказа да посочи кои са хората, но беше категоричен, че поне трима са били готови да говорят с имената си. Патрашкова допълни, че се надява взривът да не ги уплаши, а да ги мотивира: „Единствената причина да не споменаваме техните имена е, че по някакъв начин те ще бъдат възпрепятствани, ако кажем кои са те".

От „Галерия" допълниха, че вече правят свое собствено разследване на случилото се. Междувременно хора с плакати „Искаме оставка" и „Нова сила - партията, която издигна Алексей Петров за президент" се бяха събрали пред редакцията. От „Галерия" обясниха, че това са жители на Перник, които искали да правят жив щит около сградата и да блокират „Цариградско шосе". Те нямало да си отидат, докато вътрешният министър не подаде оставка. Така и не стана ясно защо не протестират пред МВР.

Източници от системата за сигурност щели днес да правят разкрития за властта
netinfo