Изобретателен русенец дава винетка под наем
Изобретателен русенец дава винетка под наем / БГНЕС, архив

Винетка под наем дава изобретателен русенец в сайт за безплатни обяви, съобщава "Труд". Заедно със стикера върви и долната част на талона и касова бележка.

Винетката може да бъде наета за различно време, а цената варира в зависимост от периода, в който ще бъде ползван. „За един ден струва 5 лева, за седмица 7 лева, а за две - 15 лева", разказа пред Труд предприемчивият мъж. За да е сигурен, че тя ще му бъде върната, той взима депозит, който е близък до реалната цена на стикера.

„Искам да ми дадат около 90 лева. Те са гаранция. Като ми върнат винетката, връщам парите", разказва русенецът.

Винетките по автомобилите все по-често са обект на кражби

Изобретателният нашенец отдава стикера основно на хора от Русе или близките населени места. „Ако я иска човек от друг град, ще му я пратя с куриерска фирма, но като плати наема, депозита и доставката ще му излезе много скъпо", поясни мъжът, който се представя като Мартин.

Първата реакция на хората, които видят обявата, е, че това е шега.

„Обаждат се шофьори от цяла България и ме питат дали наистина давам винетката под наем. Правя го, не за да изкарам пари, а по-скоро като услуга. Винетките са много скъпи, да дадеш 100 лева за лепенка не е малко", допълни русенецът.

КАТ дебне зорко за винетки

Стикерът може да бъде залепен с различни субстанции, важното е те да са безцветни. „Сложил съм допълнително фолио, за да не се нарушава целостта на винетката. На моята кола я лепя с мед. Чул съм, че става и с лак за коса, както и с плюнка", каза още Мартин.

За да нямат шофьорите проблеми с органите на реда, русенецът предоставя всички документи, свързани със стикера. „До сега не е имало проблем с винетката. Давам на наемателите малкия отрязък от винетката, както и касова бележка, на която не пише номерът на колата ми", поясни предприемчивият нашенец.

От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка за винетката не я прави невалидна. Изписването на номера било за улеснение и сигурност на гражданите.