Двоен скок на кражбите на винетки. Годишните стикери, които струват 97 лева, са апетитни за крадците. Най-често ги задигат като чупят предните стъкла на автомобила.

Случаи на брутално счупени предни стъкла има в цялата страна. Венцислав от град Батановци току-що е дал 130 лева за ново стъкло, тъй като преди дни опитали да вземат и неговата, разказва Нова телевизия. Апашите обаче успели само да му разбият стъклото.

Все повече опити за кражба на годишни винетки от автомобили

Според собственици на автосервизи кражбата на винетки е масова практика през последния месец. По неофициална информация за този период в Пловдив има над 10 кражби.

Откраднатата винетка върши работа, но само до първата проверка на пътните полицаи. При съмнение за фалшив стикер те имат право да поискат втория отрязък и касовата бележка.

Заради страх от кражба много шофьори вече правят и друго - върху винетката лепят протектор за смартфон.

За да бъде възстановен откраднат винетен стикер, пострадалият трябва да докаже, че е счупено или откраднато цялото предно стъкло на автомобила, обясняват от областното пътно управление в Пловдив. Ако липсва само част от него, трябва да се закупи нова винетка.

Източник: Novanews.bg