Изключват обвинения в педофилия Мартин Карамихайлов от БЧК
Изключват обвинения в педофилия Мартин Карамихайлов от БЧК / снимка: Дарик-Силистра

Задействана е процедура по извеждане на Мартин Карамихайлов от редиците на Българския червен кръст, съобщи Маргарита Касабова, председател на областната хуманитарна организация. Децата от клуба, към който е членувал, са поискали изключването му. С тях е проведен психотренинг за действие в критична ситуация. Очаква се до 8 април да се получи становището и на Общото събрание на организацията.

Близо 10 години, обвиненият в блудство и в разпространение на порнография с малолетни, Карамихайлов е член на хуманитарната организация. Предполага се, че е печелил доверието на децата като доброволен лектор по превенция на наркомании и опасно сексуално поведение.

От 19 март 27-годишният Карамихайлов е в следствения арест с постоянна мярка „задържане под стража", постановена от Окръжния съд в Силистра.

27-годишният Мартин Карамихайлов, доброволец към БЧК, беше задържан преди седмица с порнографски снимки и клипове в Силистра. Той е работил към местната структура на Червения кръст. Спецполицаи са наблюдавали жилището на силистренеца в продължение на два месеца. При обиска са открити и иззети компютър и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. На част от тях той позирал с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета, на други - ръцете на някои от децата били приковани с белезници.