Издирват шофьор, сгазил цветята за Паоло в пешеходната зона
Издирват шофьор, сгазил цветята за Паоло в пешеходната зона / снимка: БГНЕС, архив
Издирват шофьор, сгазил цветята за Паоло в пешеходната зона
73061
Издирват шофьор, сгазил цветята за Паоло в пешеходната зона
  • Издирват шофьор, сгазил цветята за Паоло в пешеходната зона

Полицията в Стара Загора издирва собственика на автомобила, който премина през цветята, поставени на мястото, на което бе прегазен Паоло.

Разпространена снимка, уловила автомобила, доби широка популярност в социалните мрежи, където беше публикувана през почивните дни. На нея се вижда Ауди, което късно вечерта преминава по пешеходната зона и прегазва поставените цветя.

„Има такъв автомобил, но от снимката не се вижда ясно номера, за да издирим собственика", обясни за Дарик говорителят на полицията Ваня Кръстева.

В същото време общественият посредник Павлина Делчева заяви, че вчера следобед е подаден сигнал до полицията от електронната платформа „Моята е-Община". В него подателят, който е с ограничена видимост, е публикувал двете снимки, на които се вижда регистрационният номер на колата.

Източникът на сигнала е посочил само електронна поща за връзка, уточни местният омбудсман.

От полицията призовават всички граждани, които са били свидетели да дадат сведения, за да се ускори процеса по издирването на водача.

От деня на трагедията с 4-годишния Паоло старозагорци са подали над 15 сигнала за потенциално опасни места в града до обществения посредник Павлина Делчева.

„В момента обработвам информацията и ще я предам на кмета Живко Тодоров", допълни омбудсмана.