Издирват Пламен Галев и счетоводителя му
Издирват Пламен Галев и счетоводителя му / снимка: Sofia Photo Agency
Полицията издирва дупнишкия бизнесмен Пламен Галев и счетоводителя му Красимир Оков. Двамата са обвинени за оказване на натиск върху кореспондента на вестник „Струма” в Дупница Лидия Павлова. При операция на полицията днес беше задържан и един от гардовете на Галев, познат с прякора Конана.

Натискът от страна на Галев и Оков е оказан върху Павлова, която трябвало да оттегли жалбата си срещу един от охранителите на Галев, известен с прякора Конана. Жалбата е подадена заради това, че преди време в дискотека в Дупница той е пребил сина на журналистката.

Става въпрос за едно лице, което се издирва по повод на конкретно досъдебно производство. Такъв коментар направи вътрешният министър Михаил Миков по повод обявяването за нациoнално издирване на Галев. По думите му причината е известен случай, при който в заведение е било оказано физическо насилие върху друго лице.

На 15 октомври при масирана акция на сектор "Криминална полиция", митниците и Националната агенция по приходите (НАП) бяха претърсвани офиси и авто-къщи на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Тогава те пак бяха обявени за издирване, но на следващия ден се явиха в сградата на Националната следствена служба.