Иво Атанасов е новият член на СЕМ
Иво Атанасов е новият член на СЕМ / снимки: Sofia Photo Agency

Парламентът избра Иво Атанасов за член на СЕМ.

И двете кандидатури за поста - на Атанасов и Радомир Чолаков, бяха внесени от левицата.

За Атанасов гласуваха 102 депутати, четирима се въздържаха, никой не гласува против него. За Радомир Чолаков гласуваха с 8 гласа "за", 6 "против" и 75 - "въздържали се".

Кандидатурата на Атанасов беше представена от заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова, която посочи, че едва ли има български гражданин, който да познава по-добре медийното законодателство. Тя отбеляза, че в този момент всяко назначение се следи под лупа от българските граждани. Нямаше да си позволя да предложа Иво Атанасов, ако имах и най-малкото съмнение в неговата честност, принципност и компетентност, заяви Манолова.

Иво Атанасов е новият член на СЕМ
netinfo

Георги Кадиев от левицата подкрепи кандидатурата на Иво Атанасов, като обори твърдения, че става дума за партийна кандидатура. Той припомни, че Радомир Чолаков, другият кандидат, е бил обвързан със ССД на Стефан Софиянски.

Преди да бъде избран, Иво Атанасов отбеляза, че двете кандидатури са равнопоставени. Виждам, че се търси противопоставяне на базата на това, че единият е партиен член, а другият експерт, но това не е вярно, посочи той. Освен това, допълни Атанасов, не е забранено на членовете на СЕМ да членуват в политически партии, а само да бъдат в ръководните органи на партиите, и то на изборна длъжност.

Чолаков не направи изказване.

Иво Атанасов е новият член на СЕМ
netinfo