Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че премиерът Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи нормални и честни и прозрачни избори.

"Не виждам къде повече може да падаме надолу и да задълбочаваме кризата", каза Йотова. На въпрос ако Калин Стоянов присъства отново в списъка на Главчев смята ли, че президентът отново ще откаже да подпише указа тя отговори "Естествено, че не, какъв е смисълът предишния път да откаже с много ясни аргументи защо не подписва указа и да го направи втори път". 

"Оптимист съм, защото думите на Радев при връчването на мандата бяха ясни и разбрани от всички. Въпреки гаврата с Конституцията, въпреки всякакви опити да се ограничават президентските правомощия, той е последен гарант за това да се проведат честни избори", каза още Йотова. 

На въпрос защо Калин Стоянов не е подходяща фигура за поста тя отговори, че отговори, че този въпрос отдавна е получил своя отговор. "Поражда политическо напрежение, няма доверие в политическите партии за това, че могат да се проведат честни избори. В последните дни с действията на вътрешен министър показва, че се стреми към политическа кариера. Няма как такъв човек да проведе честни избори", каза вицепрезидентът.

Йотова участва на Шипка в честването на 147 години от Шипченската епопея. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня