Синът ми е невинен и вече е много разочарован от правосъдната ни система. Това каза пред NOVA Сребрина Гаджева - майката на Йоан Матев, който е обвинен в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.
 
Съдът върна в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов

Адвокатът на Матев - Стоянка Маркова, пък подчерта, че няма никакви категорични доказателства за това, че именно Матев е отнел живота на 15-годишното момче.
 

screenschot/vbox7


"По ножа, с който е извършено престъплението, няма следи от Йоан. Телефонният номер, който е засечен от клетката на мобилен оператор в района на престъплението, не е на клиента ми. В онзи момент той не е носел никакъв телефон", категорична е защитничката.
 
Дори съучениците на Йоан не казвали категорично, че именно той е човекът от разпространените от полицията видеозаписи от минутите след убийството. "На местопрестъплението са открити следи от кръв на две жени или момичета - по салфетка и тоалетна хартия, които били хвърлени до пейката, на която издъхна Георги", заяви още Маркова.
 
По ножа от убийството на Георги в Борисовата градина няма ДНК
 
Майката на Матев каза още, че показанията на по-малкия й син Марсел, който каза, че брат му е споделил подробности за убийството, не са взети "съвсем коректно".

"След разпита Марсел беше изключително травмиран", каза Гаджева.
 

screenschot/vbox7


Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги: Матев може да се укрие

Тя отрече Йоан да е променил начина си на живот и външния си вид в месеците след престъплението, както твърди прокуратурата. "Той постоянно тренира фитнес, а не смятам, че това да пораснеш в тийнейджърските си години, е престъпление", категорична е майката.
nova.bg