/ БГНЕС
Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Иганатов в Борисовата градина.

Съдът върна в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов

Тримата съдии не се съгласиха с довода на защитата, че младежът е престоял в ареста 21 дни над законовия срок и така отмениха решението на градския съд. Освен това фактът, че Игнатов е убит с нож по мъчителен начин, също според съда е довод Матев да не е на свобода. Магистратите смятат, че дори има опасност той да се укрие от разследващите.

Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги: Матев може да се укрие

Съдът подкрепи тезата на прокуратурата, че задържането на Матев не е нарушение на закона. И допълни, че упреците към разследващите за работата им по делото са неоснователни. Напротив - разследващите са събрали редица доказателства и са разпитали много свидетели.

По ножа от убийството на Георги в Борисовата градина няма ДНК
 

БГНЕС


Защитничката на Матев обвини медиите, че манипулират общественото мнение, като транслират само доводите на прокуратурата. Йоан Матев заяви пред съда, че няма да се укрива и иска да завърши образованието си. С този довод поиска да бъде пуснат от ареста.

Апелативните съдии обаче записаха в мотивите си, че Матев, променяйки външността си, целенасочено се опитвал да се скрие от правосъдието. И така окончателно решиха, че младежът остава в ареста.
БТА