/ БГНЕС
Трафикът е интензивен на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР в сайта си. Данните са към 18:00 часа. 

Задръстване на Е-79 край Симитли в посока АМ „Струма“


Трафикът е интензивен на границата с Гърция при ГКПП „Кулата" и на ГКПП „Маказа" на вход за леки автомобили. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Румъния движението е натоварено при граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин" за товарни автомобили на изход. Областното пътно управление в Русе информира, че от 13-и до 31 май ще има авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Ще бъде въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Движението е нормално на границата със Сърбия на всички ГКПП. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границата с Република Северна Македония и Турция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Евгениева/БТА