Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата
Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата / DarikNews.bg
Игнатов научил за резултатите от детектора по време на път
30558
Игнатов научил за резултатите от детектора по време на път
  • Игнатов научил за резултатите от детектора по време на път

Уволнения и наказания грозят служителите, за които се докаже, че са изнесли информация за матурите. Това обяви министърът на образованието Сергей Игнатов в Русе, където участва в кръгла маса на тема „Образованието - път за европейско развитие".

На детектор на лъжата вчера са се подложили част от разследваните от антимафиотите, обясни министър Игнатов. За резултатите той научил на път за Русе: „Ако Асен Петров е виновен така, както узнавам от медиите, естествено, че той дисциплинарно ще бъде уволнен. Ако Лефтеров съзнателно от него е получил темата и я е дал на дъщеря си и от там е тръгнало разпространението, естествено, че те ще бъдат дисциплинарно уволнени. Ако лицето X от компютърджиите не е виновно съзнателно, но е допуснало грешка, изпуснало е нещо, но то знае, че по заповед има мерки за сигурност и ги е нарушило, то ще бъде наказано. Няма да бъде уволнено, но ще понесе някакво наказание според кодекса, за да не се случва това. Защото тук става дума за нарушаване на обществен интерес, било то и несъзнателно".

Пълният доклад от разследването и какво показва той за Асен Петров - шеф на Центъра за интеграция на ученици от малцинствата към образователното министерство и за счетоводителя на центъра Красимир Лефтеров, министърът очаква в понеделник. Веднага след като се запознае с документите, започват дисциплинарни производства, заяви Сергей Игнатов.

Други новини от Русе