Това, че няма да правим коалиция с ГЕРБ-СДС, не е някакъв подъл ход. Ние сме го обявили още в предизборната кампания. Това заяви депутатът от редиците на ПП-ДБ Явор Божанков пред NOVA. 

По думите му от партията на Бойко Борисов мислели, че разговорът за общобългарски програма и приоритети е фасада, която ще доведе до коалиция. 

„Това няма да стане”, категоричен е народният представител. Според Божанков обаче трябва с всички сили да се преследват трите приоритета, около които партиите се обединиха – съдебна реформа, еврозона и „Шенген”.

Лорер призова партиите да намалят емоциите и да се работи конструктивно

Депутатът твърди, че коалицията ПП-ДБ е направила повече от необходимото, за да може парламентът да работи. Като крачки в тази посока той очерта изборът на председател на Народното събрание и съставът на проектокабинет, който от ГЕРБ им поискаха.

Явор Божанков твърди, че програмата на „Продължаваме Промяната – Демократична България” в продължение на седмица е била харесвана от юристи на ГЕРБ.
„Бойко Борисов едно казва сутрин, друго вечер”, заяви депутатът като подчерта, че „проблемът не е другаде, а там, че ГЕРБ наистина вярваха, че коалиция ще направим”.