Разговорите между коалициите ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) продължават и в петък, обяви депутатът от ПП-ДБ
Разговорите между коалициите ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) продължават утре сутринта. Това каза в предаването „Още от деня“ на БНТ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Парламентарният ни живот е толкова интензивен, че дори не се наемам да кажа от кого е инициативата за поканата за тази среща. Важното е, че утре сутрин разговорите между двете коалиции продължават, каза Лорер.

Според него е важно политическите сили да надмогнат различията си и да продължат да търсят консенсус, за да предложат на българските граждани работеща формула за властта.

Лорер призова партиите да намалят емоциите и да се работи конструктивно

"Имаше голяма доза емоции при обявяването на състава на кабинета на акад. Николай Денков. Ние направихме услуга на ГЕРБ и показахме нашия кабинет, преди да финализираме управленската програма, което отчитаме като грешка", коментира Лорер.

Той повтори, че ПП-ДБ няма да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, нито ще подкрепят участието им в кабинет с втория мандат.

Според Даниел Лорер представеният проектокабинет от акад. Николай Денков може да изпълни управленската програма.

Кирил Петков: Пред ГЕРБ има три варианта за правителство

Депутатът добави, че ПП-ДБ имат готовност да дадат на ГЕРБ-СДС контрол върху правителство на малцинството с всички средства, които Народното събрание предлага, в това число председателство и контрол на повечето комисии в парламента.
БНТ