Министър-председателя Стефан Янев освободи от длъжност заместник-министъра на здравеопазването Димитър Петров.

Не се съобщават мотиви за решението на кабинета. Припомняме, че Димитър Петров бе назначен за заместник-министър на здравеопазването в служебния кабинет, сформиран от президента Румен Радев.

Петров: До месец учителите и държавните служители ще са задължени да имат зелен сертификат

Петров е избран е за народен представител в 38-то Народно събрание. В периода 2003-2004 г. е директор на НЗОК. След това развива консултантска дейност в областта на здравното осигуряване, управлението на лечебни заведения, здравния мениджмънт, лекарствената политика и оценката на здравните технологии.

Бил е съветник и главен експерт на Българския лекарски съюз по рамковото договаряне, подуправител на НЗОК, както и външен експерт-съветник по оценка на здравните технологии към касата. Участвал е в управлението и контрола на няколко лечебни заведения и на тъканната банка.

Янев освободи двама зам.-министри

Ден след изборите със заповед на Янев бяха освободени още двама зам.-министри. От длъжността заместник-министър на туризма бе освободена Мария Белколева. Считано от 16 ноември 2021 г. от длъжността заместник-министър на младежта и спорта бе освободен Валентин Гичев.