И БДЦ били склонни да опитат да съставят кабинет, ако им връчат мандат
И БДЦ били склонни да опитат да съставят кабинет, ако им връчат мандат / БГНЕС, архив
И БДЦ били склонни да опитат на съставят кабинет, ако им връчат мандат?
91451
И БДЦ били склонни да опитат на съставят кабинет, ако им връчат мандат?
  • И БДЦ били склонни да опитат на съставят кабинет, ако им връчат мандат?

Още една парламентарна сила е готова да поеме управлението на страната. БДЦ, която беше свързана с евродепутата Николай Бареков, също е дала заявка, че може да се опита да реализира мандат за съставяне на кабинет. Това намекна в кулоарите на парламента съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен

Все още текат разговори в блока по темата с евентуално вземане на мандата и съставяне на кабинет. До този момент и Патриотичният фронт, и Реформаторският блок дадоха заявка, че са готови да съставят правителство, ако президентът Росен Плевнелиев им връчи мандат.

Има достатъчно време да вземем своето решение, да анализираме ситуацията, да решим продължаваме ли и по коя политическа програма, каза представителят на реформаторите.

Борисов: Дължа подкрепа на Патриотите и Реформаторите, ако решат да направят кабинет (ВИДЕО)

"За нас, ако има правителство, то трябва да продължи по програмата, с която беше създадено действащото понастоящем правителство в оставка, с известни минимални корекции. Ако си мисли някой, че ние бихме подкрепили големи харчове и бихме поставили под съмнение финансовата стабилност на държавата, вероятно се лъже, защото РБ е консервативна дясна политическа сила и ние сме за консервативен бюджет", каза Зеленогорски.

Сидеров отправил апел: ГЕРБ и БСП да направят кабинет на спасението

Той посочи, че понастоящем страната е в добро финансово здраве, а икономиката върви нагоре и последното възможно нещо в този момент е допускането на харчове, които "биха съборили държавата".

Зеленогорски сподели, че "има още едни желаещи да реализират мандат". "Доколкото знам, и БДЦ биха били склонни, ако на тях им се възложи мандат, да се опитат да го реализират", каза той.