От прокуратурата съобщиха за още един случай, при който са заловени чужденци
Полицаи от Пловдив задържаха 41 чужденци без документи за самоличност, съобщиха от МВР.

Около 7:15 тази сутрин в участъка на километър 146 от АМ „Тракия“ в посока София, патрул забелязал спрял товарен автомобил в аварийната лента.

Хванаха 20 мигранти, сред които 4-месечно бебе във Видинско

Превозното средство, с хасковска регистрация, било с включена аварийна сигнализация, а водачът му се опитвал да смени спукана задна гума.

Прокуратура

При последвалата проверка са установени 41 чужди граждани - мъже на видима възраст между 25 и 30 години, без документи за самоличност. 38 от тях пътували в багажния отсек, а останалите трима - на предната седалка на буса. Повечето от тях са от Афганистан.

МВР

Установена е самоличността на шофьора - 39-годишен мъж от село Мустрак. Той е задържан в полицейския арест.  Мъжете, които са във видимо добро здравословно състояние, са отведени в поделение на МВР. Работата по документиране на случая продължава съвместно с Районна прокуратура.

От прокуратурата съобщиха за още един случай, при който са хванати чужденци. На 29 март, на паркинг в индустриалната зона на Куклен, при отваряне на вратите на ремаркето на товарен автомобил са установени двама мъже - чужди граждани. Образувано е досъдебно производство, че са влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

МВР

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив веднага са започнали действия по разследването - извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, приложени са писмени материали.

Установено е, че водачът на товарния автомобил - мъж на 49 г., е тръгнал от Бурса и на 29 март е преминал границата през ГКПП "Капитан Андреево", като единствено е имал престой на паркинг в Одрин за няколко часа.

МВР

При пристигането си на паркинга на частно дружество - той е отворил вратите на ремаркето в присъствието на охрана и след като установили двамата чужди граждани незабавно подали сигнал на тел. 112.

По първоначални данни, те са от Сирия и са се качили в камиона в Одрин, с цел да стигнат до Германия. Действията по разследването продължават.

Понастоящем се установява самоличността на двете лица, които са задържани за 24 часа и ще бъдат настанени в Миграционен център.