/ БТА
"За тези 10 месеца управление на държавата ние осигурихме обстановка на спокойствие, сигурност и предвидимост на управлението". Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Гълъб Донев.

По думите му служебното правителство е върнало взимането на решения за бъдещето на България.

"Гарантирахме на българските граждани и бизнеса една спокойна среда, така че предаването на управлението ще бъде спокойно", посочи Донев.

Радев: Лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели

Той изрази надежда, че ще има приемственост за всичко онова, което сме постигнали за тези 10 месеца.

"Най-важно за България е да има работещо редовно правителство. В момента всички системи в държавата функционират нормално", подчерта премиерът.

Парламентът гласува кабинета „Денков – Габриел“ (НА ЖИВО)

"Направихме така, че България да стане център на стабилност за газовите доставки. Няма забавяне по Плана за възстановяване, убеден е Донев. Заварихме държавата на пауза, а сега всички системи в държавата функционират. Направихме България да бъде стабилен център за газовите доставки не само за България, но и за Източна Европа. Няма забавяне по нито една от програмите и проектите по Плана по възстановяване. Ние заварихме нула стартирани европейски програми през август миналата година, сега всички са стартирали. Бюджетът е такъв какъвто го прие през юли 2022 г. редовното правителство. Това, което ние предложихме, не беше подкрепено, затова внесохме бюджета с 6% дефицит. Да вземат решения, които са важни за българските граждани и да бъдат разумни", допълни Донев.

Припомняме, че на извънредно заседание от 13:00 ч. депутатите ще гласуват новото редовно правителство на страната, излъчено с мандата на втората политическа сила - „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ).