Грузинският посланик: Русия е в международна изолация
Грузинският посланик: Русия е в международна изолация / снимка: Sofia Photo Agency
Посланикът на Грузия у нас Михеил Уклеба съобщи, че днес грузинският парламент ще приеме закон за окупираните територии. В него руските войски ще бъдат записани като окупатори.

По думите на посланик Уклеба международните организации трябва да вземат категорична страна по този казус, трябва и международна оценка на щетите. Русия окупира цяла Грузия, населението беше ограбвано, допълни Михеил Уклеба и беше категоричен, че Русия не допуска в зоната на конфликта журналисти, дипломати и представители на Червения кръст.

Русия се подготвяше за тази операция от шест месеца. Всичко беше насочено към това страната ни да не влезе в НАТО, заяви още извънредният и пълномощен посланик на Грузия у нас. В същото време обаче според него над 70 процента от грузинския народ подкрепя влизането на Грузия в НАТО.

Според Уклеба целта на операцията е и да се разклатят позициите на грузинския президент Михаил Саакашвили. Освен това с военния конфликт ще се попречи на алтернативните енергийни пътища, което е било основната цел на Русия, защото тя е монополист на този пазар.

Михеил Уклеба е на мнение, че Русия в момента е в международна изолация. Тя се поддържа само от Фидел Кастро и Уго Чавес, заключи посланикът.