/ БГНЕС, архив
„Тренд“: Няма динамика в електоралните нагласи на българите
При оценките за работата на основните институции в България не се отчитат съществени промени. Продължава умереният ръст в подкрепата за омбудсмана, като положителната оценка за работата й достига този месец до 66%. Президентът се нарежда веднага след това с 63% положителна оценка за работата си.
 
През февруари: Кои от основните институции в България получават положителни оценки?
 

графика, Тренд


Лек ръст спрямо последното проучване за оценката на работата на институции на изследователски център „Тренд“ бележат силовите структури - одобрението към полицията и прокуратурата отбелязва покачване с 5%. Обяснението за подобна динамика най-вероятно се дължи на ареста на кмета на столичния район „Младост“, поясняват анализаторите.
 
Екзакта: Четирима са сигурните участници в следващ парламент
 

За пореден месец не се отбелязва динамика в електоралните нагласи на българите. ГЕРБ продължава да държи дистанция от близо 4% пред основния си опонент БСП. Трета политическа сила остава ДПС (6,4%) с минимална преднина пред Обединени патриоти (5,3%).
 

графика, Тренд


Поради наскоро формираната коалиция „Демократична България“ от партиите „Да, България“, ДСБ и Зелените сме обединили отговорите за отделни формации в графиката на електоралния въпрос, което ги нарежда като пета политически сила.

БГНЕС, архив