/ iStock/Getty Images
Днес ще бъде слънчево. Около и след обяд, главно над планинските райони на Източна България, ще се развие купеста облачност и на изолирани места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, малко по-ниски по крайбрежието на морето, сочи прогнозата на НИМХ. Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната. Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол. В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

жълт код 10 август
НИМХ

Атмосферното налягане е по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна.
 
През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. В неделя отново ще е слънчево, след обяд и много горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса.

жега лято
iStock/Getty Images

Жълт код отново е в сила в част от страната за 11 август. Предупреждението за опасно горещо време е за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол. В тези райони се очакват температури над 35 градуса.

жълт код 11 август

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, по-ниска е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

жега лято
iStock/Getty Images

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

лято време жега
ThinkStock/Getty Images

В понеделник и вторник ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса по Черноморието.

лято
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ