Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и Калугерово, е овладян и локализиран, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Той уточни, че с много усилия на много хора и техника вече са потушени всички огнища. И тази сутрин в  гасенето са се включили два вертолета - "Кугър" и Ми-17, на 24-та авиационна база Крумово.

Няколкостотин души - служители на горските стопанства, пожарникари и доброволци, са били на терен през цялото време, в това число и през нощта.

Пожарникарски екипи са пристигнали от Пазарджик, Панагюрище, Белово, Септември, Пещера, а доброволците са били от Брацигово, Белово, Пещера, Хисаря, Ихтиман, на които жителите на двете села благодарят, подчерта Стоянов. Като много голяма помощ той посочи тежката техника, която бе осигурена от частни фирми и с помощта на която бяха направени много широки 10-километрови просеки, за да се локализира огънят. 

Към момента има няколко затихващи огнища, които се гасят ръчно, проверява се всичко в самата зона, каза още Мирослав Стоянов.

Опустошени са над 1000 декара борова гора. 
БТА