ГЕРБ обяви, че иска оставката на Централната избирателна комисия.

"Едно нещо за 5 години трябваше да направи Радев - да организира честни избори. А, той създаде хаос и наплаши хората, чрез своята марионетка Бойко Рашков. И затова имаме най-ниската избирателна активност. Аз вчера търсих техниците на машините, а то секциите се оказа, че ги няма", заяви партийният лидер Бойко Борисов.

Бившият премиер смята, че в този момент се правят опити за подмяна на изборните резултати. Поради тази причина ЦИК се бави с обявяването на последните проценти, убеден е Борисов.

Бойко Борисов
Георги Димитров

"Нали щяха бързо да излизат резултатите. А, то два дена чакаме два процента. В Конституцията пише, че президентът дава мандат на партията, спечелила най-много депутати. Но не се казва какво прави ако резултатите са равни - 64 на 64. Тогава на кой го дава този мандат. Сега правят чудеса да ни падне процента", смята Бойко Борисов.

"Със сигурност няма да ни дадат и хората, които са пипали машините. А по нашата информация голяма част от тях са били чужденци. А чужденци от този край на света - Венецуела, Коста Рика, са податливи. Един процент, два дена броене. В това време ми пращат призовка, ама Рашков, ела ме разпитай ти, личната ми карта ми е в джоба. Пак ви бих, но 2 дена се чудите как да нагласите резултата", коментира още Бойко Борисов.

По думите му, служебният вътрешен министър е осигурил възможност на партии да купуват гласове.

Борисов: Рашков ме призова на разпит, писал е призовки сладурът

"Вече стотици милиони се изхарчиха за избори, а идват и президентски. Просто хаосът, който създават в желанието си да чегъртат, е голям. Какво им липсва сега? Без значение първи, втори. Ние така говорим, за да им се надсмиваме, защото пращат призовки. Цялата партия разкостиха, докато купят ромския вот. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни, защото са подменящи вота и корумпирани. Христо Иванов има 10 процента по-малко от нас, Мая Манолова с 5 процента дава акъл. Извинявайте...", каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов
Георги Димитров

"Затова аз се обръщам към тези, които подкрепяха Слави и ходеха в телевизията му, да си поемат отговорност. Призовавам всички партии, които са в парламента, да си поемат политическата отговорност. Те издигаха Слави в култ и сега, който им каза, че са му други намеренията. Никой не е казал с каква позиция са", допълни Борисов.

Георг Георгиев от партията коментира, че на много места в чужбина, в които са били подадени заявления и е имало достатъчно подписи, от ЦИК "забравили" да разкрият секции. А членовете на СИК зад граница са получили инструктаж за ползването на машините и броенето в последните часове преди изборите. По думите му персонална отговорност за това носят Цветозар Томов и Любомир Гаврилов.

"Хората са чакали по 30 часа да си предадат книжата. Цветозар Томов цяла вечер не вдига телефон си, спинка ли, на вилата ли е? Но, за пръв път членовете на СИК зад граница нямат никаква връзка с комисията за да получат указания как работят. И трите телефона в ЦИК не са били вдигани. Ако това не е повод да поискаме оставката на ЦИК, незная какво друго трябва да бъде - те трябва да поемат и политическата и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос в чужбина", подчерта Георгиев.

Как започват „Междузвездни войни“ и още от най-крилатите следизборни фрази на Бойко Борисов

А, Борисов смята, че вместо Николай Василев, за премиер трябвало да бъде посочен Симеон Сакскобурггтоски.

"Той направи много, ако искаха успокоят държавата да бяха сложили царя. Аз категорично му отказах когато бях кандидат за депутат от НДСВ, въпреки, че бях избран от два места. Отказах да отида в парламента. Но, лично съм предан на Царя, защото той е голям човек. Изключително го уважавам, обичам го, вярвам му", коментира лидерът на ГЕРБ изказванията на бивши лица от НДСВ по негов адрес.