Избирателна комисия в Лондон "изчезна от радарите". Централната избирателна комисия в София няма връзка с членовете й на Острова. Не са получени и резултати от гласуването в нея. От ЦИК продължават да търсят връзка с изчезналата секционна комисия, предаде NOVA.

Очакванията на ЦИК са до края на деня да се обработят 100 процента от протоколите. Книжата на 23 от общо 31 РИК от страната вече са пристигнали в София. 4 РИК-а са заявили, че ще предадат документите си утре. 

Далеч по-бавно се отчитат данните от вота в чужбина. Към ранния следобед са обработени около 82 процента от протоколите. ОТ ЦИК обаче отчитат, че на тези избори данните се обработват доста по-бързо.

Това, което трябва да направи комисията от тук нататък е да провери протоколите повторно и да изведе окончателните резултати от вота. Това трявба да се случи в рамките на четири дни след приключване на изборния ден или на 15 юли. 

В четвъртък се очаква и разпределението на мандатите, а в неделя ще станат ясни и имената на депутатите, които ще влязат в 46-ото Народно събрание.
 
NOVA