/ БГНЕС
С поднасяне на цветя на Паметника на спасението беше почетена паметта на онези достойни българи, които се опълчиха и не допуснаха своите братя и сестри от еврейски произход да бъдат депортирани към нацистките лагери на смъртта, съобщава БГНЕС.

БГНЕС

Цветя се положиха и в памет на 11 343 евреи, депортирани от администрираните от Царство България територии на Северна Гърция, Вардарска Македония и град Пирот.

Отбелязваме 77 години от спасяването на българските евреи.

БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе сред тези, които поднесоха цветя на кратката церемония по обед, припомни пред журналисти, че миналата година за първа година проведоха голям Поход на толерантността, с който да се покаже, че тази кауза е жива в нашия град.

БГНЕС

„За съжаление заради ситуацията и ограниченията, които наложихме във връзка с превенция на разпространение на коронавируса, няма да се проведе тази неделя, както беше предвидено. Очаквахме гости от чужбина да дойдат, много софиянци, много знакови личности на София. Но съм сигурна, че след преминаване на тази опасност ще намерим подходяща дата и ще проведем и тази година това събитие. Събитието се отлага, но кога точно ще го проведем вече зависи от обстоятелствата“, каза кметът на София.
БГНЕС