Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Близо 90 млн. лв. са инвестирани през тази година в училищата и детските градини в столицата, като част от тях са средства по ОП "Региони в растеж", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети 43-то училище "Христо Смирненски", за да провери ремонта и готовността за започването на учебната година.

Фандъкова: Нямам илюзия, че кампанията ще бъде лесна, излизам с много ясен план

Сградата е построена преди 110 години от бежанци от Македония за училище. Днес е позната като старото Военно окръжие, била е изоставена и се е рушала. Поставихме си за цел да я възстановим, да се използва за училище, за това за което, нашите предци, са я създали, каза кметът. Тя отбеляза, че ще поискат сградата да бъде обявена за паметник на културата. След ремонта на новата сграда в училището, в което има 600 деца, ще бъде въведен едносменен режим на учебни занимания. Инвестицията е на стойност около 4 млн.лв.

Фандъкова: Готвим цялостна програма за контрол на скоростта в София

Фандъкова посочи, че над 80 училища и детски градини се обновяват през годината, като в по-голямата си част ремонтите са приключили. Строителните дейности ще продължат и след 16 септември в около 15 училища и детски градини.

 

БГНЕС


БГНЕС


БГНЕС

БТА