Ф. Хюсменова: Не е нормално всеки следващ доклад да е по- лош за България
Ф. Хюсменова: Не е нормално всеки следващ доклад да е по- лош за България / netinfo

„Не е нормално всеки следващ доклад на Европейската комисия да бъде все по- негативен за България", каза във В. Търново Филиз Хюсменова. Заместник- председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент откри в старата столица Европейски информационен център.

„Ясно трябва да се прочете написаното в доклада и да се анализират сериозно експертните оценки за развитието на България както положителните, така и отрицателните. В Европейската комисия са наясно, че нашето законодателство е синхронизирано с това на Съюза, но поставят проблема за прилагането му", заяви Филиз Хюсменова. Според нея се забелязва подценяване сред българските чиновници на инструкциите от Европейския съюз и министър- председателя е този, който трябва да оцени как работи кабинета и служителите, които не се справят да бъдат заменени от компетентни хора, които да се ползват с доверието на Европейската комисия.

„В следващите няколко месеца трябва да покажем сериозна воля, да променим нещата в положителна посока. В противен случай българските граждани няма да усетят ползата от присъединяването към Евросъюза", каза още Филиз Хюсменова.

Други новини от Велико Търново