Еврокомисарите Кунева и Фереро-Валднер ще посетят България
Еврокомисарите Кунева и Фереро-Валднер ще посетят България / netinfo

Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева е на официално посещение в България на 17 и 18 септември, съобщиха от Представителство на Европейската комисия у нас.

В програмата на Кунева са включени срещи с президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев, вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. В рамките на посещението ще се състои и среща с посланиците на държавите-членки на ЕС.

Комисар Кунева ще придружи гостуващата на 17 септември г-жа Бенита Фереро-Валднер, европейски комисар по външните отношения и европейската политиката на добросъседство, на официалните церемонии по връчването на орден "Стара Планина - първа степен" и званието "Почетен гражданин на София".

Българският еврокомисар ще представи Фереро-Валднер в СУ "Св. Климент Охридски" от 15,30 часа, а след това комисар Фереро-Валднер ще изнесе лекция на тема: "Европейската политика на добросъседство и Черноморското сътрудничество - нови възможности за България".

На среща с ученици от Френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин"-София на 17 септември Меглена Кунева ще представи проекта "Европейски Дневник", който представлява ученически дневник и учебно помагало за учители.

Меглена Кунева ще даде пресконференция на 18 септември от 14,00 часа в Информационния център на Европейския съюз.