Етем посети възстановени след наводненията обекти в Кърджали
Етем посети възстановени след наводненията обекти в Кърджали / netinfo

Много съм впечатлена от въведения двоен контрол от екипа на кмета на община Кърджали Хасан Азис върху възстановявани след природни бедствия обекти и веднага след връщането ми в София ще се опитам да го наложа за цялата страна. Това заяви при посещението си на укрепено свлачище по пътя Кърджали - с. Енчец вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Тя разгледа завършения обект, за който миналата и тази година са усвоени 3 588 000 лева. С въвеждането на километровата пътна отсечка е възстановено нормалното движение към 12 населени места в района на вилната зона на града край яз. "Кърджали".

Министър Етем посети джамия и църква, чиито сгради пострадаха от земетресение през февруари 2006 г. За отстраняването на нанесените щети от министерството са отпуснати и усвоени близо 130 000 лева.

Отец Петър от централния катедрален храм изненада вицепремиера, като в знак на благодарност за навременното съдействие й подари златно яйце. Етем му благодари и посочи, че не се отказва помощ на религиозни храмове, както на училища и детски градини.

Заедно с кмета Азис, Емел Етем посети и ученически общежития, за чиито основен ремонт преди началото на учебната година са били отпуснати и усвоени 250 000 лева. Вицепремиерът Етем разгледа и техническата база на дирекция "Гражданска защита" в Кърджали.