Ентуртранс: Семейството на шофьора не е търсило връзка с нас
Ентуртранс: Семейството на шофьора не е търсило връзка с нас / DarikNews.bg
"Ентуртранс": Семейството на шофьора не е търсило връзка с нас
42716
"Ентуртранс": Семейството на шофьора не е търсило връзка с нас
  • "Ентуртранс": Семейството на шофьора не е търсило връзка с нас

До късния следобед в транспортната фирма "Ентуртранс" не бяха уведомени за решението на Пловдивския съд за промяна на мярката за неотклонение на шофьора на автобуса убиец, взел 8 жертви на магистрала "Тракия".

Мениджърът на офиса Николай Точев беше категоричен, че фирмата ще застане зад 43-годишния водач Светослав Димитров и ще направи каквото е възможно за защитата му.

Дали обаче "Ентуртранс" ще плати гаранцията от 5000 лв. за освобождаването на Димитров, все още не е ясно. Информацията от Бургас е твърде редуцирана и поради официалната липса на шефа на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, който е в града, но до момента отказва да разговаря за трагедията. Единствен Николай Точев съобщи, че от деня на катастрофата до момента близките на обвинения за жестокия инцидент шофьор не се потърсили връзка с фирмата.

Точев повтори тезата си , че е абсурдно опитен водач като Светослав да е заспал на волана. Веднага след трагедията Димитров ужасен е споделил с колегата си, че чул трясък в задната част на автобуса, колата поднесла в едната и после в другата посока и той загубил управление.

Светослав Димитров работил от няколко години във фирмата. Семеен е и скоро е станал за втори път баща.

Други новини от Бургас