Емилия Масларова ще закрие Европейската година на равните възможности
Емилия Масларова ще закрие Европейската година на равните възможности / netinfo

Министър Емилия Масларова ще закрие официално на заключителна конференция "Европейската година на равни възможности за всички - 2007", съобщиха на от Министерството на труда и социалната политика /МТСП/.

Конференцията ще започне в 11.00 ч. в Централния военен клуб и е организирана от МТСП, Комисията за защита от дискриминация, Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет и Европейския институт.

На дискусията ще бъдат представени резултатите от дейностите, извършени за постигането на целите на "Европейската година на равни възможности - 2007". Проектните дейности бяха насочени към повишаването на чувствителността на обществото и към публичното осведомяване за правото на равно третиране и защита от дискриминация, напомнят от министерството.

Другата цел на инициативите беше да бъдат информирани групите в риск от дискриминация, основана на един или на няколко признака - пол, раса, етнически произход, религия, вярвания и убеждения, физическо състояние, възраст и сексуална ориентация.