Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това заяви пред БГНЕС пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните руски дипломати.

Кацнаха самолетите от Русия, изгонените дипломати напускат България (СНИМКИ/ВИДЕО)

На въпрос как ще коментира решението на българското правителство, той заяви, че от Посолството на Русия в България вече е направен официален коментар за случилото се, а именно обявяването на 70 руски дипломати и служители за персона нон грата.

Петков: Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите

„Огромна благодарност към българите, които изразиха голяма подкрепа към нас тези дни, и не само”, каза още Воскресенски.

Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави. Тези действия по експулсиране са незаконни и без основание, каза Воскресенски, предаде БТА. Той посочи, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерация, посочи още Воскресенски.