/ NOVA
Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - Бургас, извършиха проверка по сигнали за навлизане на АТВ машина на морския плаж "Алепу". Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ.

Част от плажа попада в границите на природната забележителност "Пясъчни дюни в местност "Алепу".

Проверката установи следи от навлизане на превозно средство през дюнни природни образувания извън границите на природната забележителност. След това следите преминават в защитената територия по плажната ивица. Няма установени следи от превозни средства върху дюните в границите на природната забележителност, информираха от пресслужбата на екоинспекцията в Бургас.

РИОСВ е потърсила съдействие от Районното управление "Полиция" в Созопол за установяване на извършителя, за да се предприемат административнонаказателни мерки по Закона за защитените територии.

За навременни действия и установяване на нарушителите в границите на защитени територии, РИОСВ призовава гражданите да подават сигнали на "зеления" телефон на инспекцията и на тел. 112. Сигналите ще бъдат предавани на МВР за действия по закона, за да бъдат установени и санкционирани нарушителите при преминаване или спиране на моторни превозни средства през територията на морския плаж и защитените обекти.

 
БТА