/ община Бургас
Бургас става част от международната карта за кемпер зони.

По идея на кмета Димитър Николов вече са обособени 4 такива локации на територията на града – пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет, туристите са „Добре дошли“ и със своите домашни любимци. Осигурен е достъп за хора с увреждания.

През юни на летището в Бургас са посрещнати 47 211 чужденци

ВИЖТЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТ БУРГАСКИТЕ ЛОКАЦИИ ЗА КЕМПЕР СТОП:

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.
Капацитет – 10 места;
Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.
Капацитет – 5 места;
Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.
Капацитет – 8 места;
Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс
„Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.
Капацитет –15 места;
Работно време – 01/01 – 31/12.
 
община Бургас