Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста
Единственият обвиняем след стрелбата в Слънчев бряг остава в ареста / БГНЕС, архив
Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов
87632
Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов
Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов
  • Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов
  • Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов

Обвиненият в убийството на гарда на Димитър Желязков - Митьо Очите Тодор Славов остава "под стража". Това решиха бургаските магистрати след заседание, което продължи почти три часа.

31-годишният Славов е единствен с повдигнато обвинение след кървавата престрелка между 40 души в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, при която един загина, а соченият за подземен бос Митьо Очите беше ранен тежко.

Поредна версия за стрелбата в Слънчев бряг: неизбежна отбрана

Полиция, въоръжена охрана и бронежилетка за единствения до момента с повдигнато обвинение след стрелбата. Така при свръх мерки за сигурност 31-годишният мъж от Стара Загора влезе в Съдебната палата в Бургас.

Обвиненият в убийство бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа. Съдът днес определи следващата му мярка за неотклонение.

Според обвинителния акт, 31-годишният мъж е обвинен в убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина. Защитата на Славов ще изгради тезата си върху това, че той е действал в условия на неизбежна самоотбрана (самозащита).

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със Слънчев бряг не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните. Общо 20 души бяха арестувани за 24 часа по закона за МВР. Почти всички обаче вече са освободени.

Бургаската окръжна прокуратура поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест".

Престрелката в Слънчев бряг роди вицове, но бронежилетката не е панацея

Три куршума са открити в тялото на убития Александър Алексиев, обяви още наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов.

Той добави, че не е ясно колко души са стреляли, но свидетелите са много, както и записите от видеокамери. По думите му към момента има достатъчно събрани доказателства, които сочат, че именно Славов е убил Алексиев.

Ако бъде признат за виновен, Славов може да получи до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.