Две катастрофи с камиони и автобус, при които има двама пострадали мъже, затвориха международния булевард "България" в Русе, в посока граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост". Това съобщи пред БТА регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Сигнал за първия инцидент е получен около 2:30 часа тази нощ. В спрели заради авария два камиона с цистерни, с украинска регистрация се удря бус с платформа, превозващ коли. При инцидента е пострадал 21-годишният шофьор на буса. Той е с политравма и е отведен с екип на Спешна помощ в болница.

БТА

На място са изпратени два специализирани автомобила на "Пътна помощ", на които да бъдат претоварени автомобилите.

Сигнал за втората катастрофа е постъпил в полицията около 5:45 часа тази сутрин. В района на първия инцидент автобус с турска регистрация се блъска в тежкотоварен камион, който през това време заобикалял произшествието. При инцидента е пострадал 35-годишен мъж от "Пътна помощ". Той е с фрактура и политравма, като е отведен с екип на Спешна помощ в болница.

БТА


На мястото на инцидентите се извършва оглед от екипи на полицията. Движението по булеварда в посока "Дунав мост" е спряно. За леките автомобили има обходен маршрут през село Николово.
 
БТА