Двама задържани при полицейска спецакция в Перник
Двама задържани при полицейска спецакция в Перник / DarikNews.bg, архив

Двама перничани са задържани в рамките на двудневна спецоперация от служители на ОДМВР - Перник. В ареста са 35-годишен криминално проявен мъж по прякор Синбад и 34-годишният му авер, популярен като Жабата.

Синбад бе обявен за издирване и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е задържан в дома му. Същият направил опит за бягство, но бил заловен незабавно. При претърсване на търговски обекти и жилищни сгради в пернишкия кв. „Мошино", обитавани от двамата и ползвани от техни приближени, са намерени и иззети автомат „Калашников" и пълнител с патрони за него, самоделно направена пушка, газов пистолет с интервенция по номерата му, 23 ловни патрона, две радиостанции, заглушители за СОД, найлоново пликче с около 50 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин, 29 стека цигари без бандерол, LSD телевизор марка „LG" - 42 инчов без документи за произход и 5 самоделно направени бомбички, ползващи се по време на футболни мачове.

Иззети са още микробус „Мерцедес" и лек автомобил Фолксваген „Голф - 4" със съмнение за интервенции върху идентификационните им номера и части от лек автомобил „БМВ Х-5 с неизяснен произход. Криминалистите задържали още лек автомобил Форд „Маверик", краден от района на 7-мо РУП - СДВР и АТВ „Ямаха", обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система от Испания.