Двама от задържаните футболисти в Бургас са организатори на незаконни залагания
Двама от задържаните футболисти в Бургас са организатори на незаконни залагания / МВР
Двама от задържаните футболисти в Бургас са организатори на незаконни залагания
59700
Двама от задържаните футболисти в Бургас са организатори на незаконни залагания
  • Двама от задържаните футболисти в Бургас са организатори на незаконни залагания

От 12-те задържани вчера в Бургас за нелегални футболни залагания, в ареста останаха само двамата организатори на мрежата - 26-годишните Тошко Пачев и Иван Сивев. Десетте футболисти са освободени, осем от тях са от „Черноморец" и двама - от „Нефтохимик"

Футболистите не са залагали на мачове от българското първенство, стана ясно днес. На някои от тях могат да бъдат повдигнати обвинения по член 327, алинея 1 от Наказателния кодекс „за устройване на хазартна игра не по установения от закона ред", за която се полагат до 6 години затвор и глоба до 10 000 лева.

Иван Сивев е бивш играч на аматьорския „Месамбрия" от Несебър. Навремето е бил юноша на „Нефтохимик", оттам се познава с Галин Димов и Любомир Божинов от „нафтата", които са били извикани само за справка. От фенклуба на отбора реагираха остро на думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че от този тим са арестувани шестима души.

Останалите задържани и вече освободени футболисти от „Черноморец Бургас" са Янко Георгиев, Николай Николов, Яни Пехливанов, Даниел Младенов, Преслав Йорданов, Румен Трифонов, Георги Терзиев и Пламен Димов. Организацията на черното тото е започнала през септември. За неговото проследяване са били използвани и специални разузнавателни средства.