Дянков бил наясно с оставките от три дни
Дянков бил наясно с оставките от три дни / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Дянков бил наясно с оставките от три дни
51413
Дянков бил наясно с оставките от три дни
  • Дянков бил наясно с оставките от три дни

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви, че още от вторник е бил предварително известен за оставките на министрите на икономиката Трайчо Трайков и на здравеопазването Стефан Константинов. Той допълни, че във вторник и сряда е провел няколко телефонни разговора с премиера Бойко Борисов и е бил наясно с предстоящата ситуация, както и причините, довели до нея.

Десислава Атанасова ще бъде един прекрасен здравен министър, тя е много добре запозната както с работата в тази сфера, така и с тази в парламента, каза още Дянков в Пловдив. По думите му като зам.-министър на икономиката до днес Делян Добрев също е наясно с ресора си, така че до броени дни можем да очакваме положителни промени в тази насока. С Трайчо Трайков работихме много добре, но понякога хората се изморяват, коментира още оставките Дянков.

Финансовият министър е на посещение в Пловдив. Той се срещна с кмета Иван Тотев, с когото заедно инспектираха недовършената зала на Колодрума в града. В началото на тази седмица с решение на Министерски съвет бе одобрено отпускането на близо 8 милиона лева, с които общината в Пловдив да придобие собственост над залата.