ДПС внася отново предложенията си за пълна проверка на "златните паспорти". Това каза народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание.

"Днес ПГ на ДПС внася отново отхвърлените предложения за пълна проверка на така наречените "златни паспорти". Въпреки че цяла България видя чрез вас, че министър-председателят обеща, пое твърд ангажимент да подкрепи предложението и да бъде извършена пълна проверка на всеки един конкретен случай, видяхме в пленарната зала, парламентарната им група отхвърли предложението", каза още Хамид.

След бурен дебат: На първо четене НС отмени „златните паспорти“

Според него за всички става ясно, че някой го е страх от тези проверки. По думите му вече прозират тесните връзки на Стамен Янев и на мнозина китайци, които са получили "златни паспорти" или продължително, постоянно пребиваване въз основа на несъществуващи инвестиции.

"Кръгът се стеснява. Някой бяга, но някой трябва да понесе отговорност за това. Ние ще настояваме всеки един паспорт да бъде проверен дкорая, цялата истина да излезе наяве и веднъж за винаги да бъде затворена тази страница", каза още Хамид.
БГНЕС