Доган: Учителските протести са справедливи, но това са възможностите на държавата
Доган: Учителските протести са справедливи, но това са възможностите на държавата / netinfo

Учителските протести са справедливи, но за голямо съжаление това са възможностите на държавата на този етап. Коментарът е на лидера на ДПС Ахмед Доган преди днешното заседание на Централния съвет на партията.

Доган потвърди съобщеното по рано от Дарик, че Мартин Заимов е сред обсъжданите варианти за подкрепа от страна на ДПС на местния вот в София.

По повод социалното напрежение сред учителите в страната Ахмед Доган коментира, че преподавателите заслужават достойни заплати и правителството вече имало ясна визия в рамките на една година как да увеличи стандарта им на живот. По думите на Доган трябвало да се бърза и да се правят резки ходове в посока вдигане на заплатите.

За нас беше изключително важно да създадем по-добри условия за съществуването на пенсионерите, защото положението им беше на ръба на екзистенциалната криза, каза Доган.

Преди Централното ръководство на ДПС да утвърди кандидат-кметовете на партията, Ахмед Доган потвърди информацията на Дарик, че за столицата се обсъждат три имена за подкрепа от страна на ДПС на местните избори – Бриго Аспарухов, Антония Първанова и Мартин Заимов. Това е нишата и степента на свобода, която имаме за избор в София, каза лидерът на ДПС и обеща скоро решение зад кого застава Движението.

Ахмед Доган обеща още изненади както в номинациите на ДПС за местния вот, така и в резултатите. Той съобщи, че за първи път партията има номинации за кметове в повече от 1/3 от областните градове в страната.

ДПС ще положи усилия да запази Кърджали, защото кметът им там бил успешен, каза още Доган.